Maia Sandu întâmpină asistența umanitară din partea României (LIVE)
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu întâmpină asistența umanitară din partea României (LIVE)

În Piața Marii Adunări Naționale se desfășoară ceremonia oficială de predare a asistenței umanitare acordate de România. La eveniment participă și șefa statului, Maia Sandu.

Este vorba despre ajutorul umanitar anunțat în timpul vizitei președintelui Klaus Johannis, la Chișinău, dar și cel oferit în urma  activării Mecanismului de protecție civilă al Uniunii Europene, după discuțiile purtate de șefa statului la Bruxelles.

Donația, în valoare totală de circa 2,3 milioane de euro (peste 48 de milioane de lei moldovenești), cuprinde, în primă fază,  echipamente de protecție medicală – 1,5 milioane de măști chirurgicale, 100 de mii de măști FFP3, 100 de mii de combinezoane, 100 de mii de mănuși de unică folosință.

La eveniment participă și Aureliu Ciocoi, prim-ministru interimar al Republicii Moldova; Bogdan Aurescu, ministru al Afacerilor Externe al României; Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene; Raed Arafat, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne al României; Tatiana Zatîc, secretar de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Anul trecut, Moldova a primit o donație din partea României în valoare de 3,5 milioane de euro. Atunci, guvernul a decis ca ceremonia să se desfășoare sub podul din cartierul Telecentru al capitalei.

De asemenea, o echipă de medici români au lucrat timp de câteva săptămâni în spitalele din Republica Moldova, pentru a ajuta lucrătorii medicali din țara noastră.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: