Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău. Ce au discutat 
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu, întrevedere cu ambasadorul SUA la Chișinău. Ce au discutat 

Președintele Republicii Moldova Maia Sandu a avut o întrevedere cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Chișinău, Kent Logsdon. Potrivit reprezentanților Președinției, întâlnirea dintre cei doi a avut loc în contextul vizitei recente pe care lidera de la Chișinău a avut-o la Washington.

Se menționează că în discuție, șefa statului a apreciat relațiile bilaterale pe care le are Republica Moldova cu SUA.

La fel, Maia Sandu a mulțumit pentru asistența pe care Statele Unite o acordă țării noastre în această perioadă. „Maia Sandu a menționat în special importanța cooperării în domeniul combaterii corupției și pentru sectorul energetic”, comunică reprezentanții Președinției.

De cealaltă parte, reprezentanții Ambasadei SUA la Chișinău declară că în cadrul întrevederii s-a discutat inclusiv despre „necesitățile energetice și de securitate ale Republicii Moldova ca urmare a războiului Rusiei în Ucraina”.

„Ambasadorul Logsdon a reiterat sprijinul ferm și continuu al Statelor Unite pentru agenda de reforme a Republicii Moldova”, comunică reprezentanții Ambasadei.

De menționat că Maia Sandu s-a aflat la Washington în zilele de 5-7 decembrie. Șefa statului a avut întrevederi cu vicepreședintele SUA Kamala Harris, secretarul Trezoreriei Janet Yellen, secretarul pentru energie Jennifer Granholm, administratorul USAID Samantha Power, precum și cu președinta Camerei Reprezentanților din Congresul SUA Nancy Pelosi.

La fel, Sandu s-a ales cu Premiul pentru Democrație Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Național din SUA.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: