VIDEO Maia Sandu: Mărțișorul din acest an este și mai simbolic, el vine cu un mesaj de pace
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu: Mărțișorul din acest an este și mai simbolic, el vine cu un mesaj de pace

În prima zi a primăverii, președintele Maia Sandu declară că Mărțișorul din acest an este și mai simbolic. „El vine cu un mesaj de pace”, a spus șeful statului moldovean.

„Țara noastră are o tradiție frumoasă de 1 martie. În prima zi a primăverii noi marcăm sărbătoarea Mărțișorului, simbolul alb/roșu al schimbării și renașterii. În această zi, oamenii de toate vârstele din Republica Moldova fac schimb de mărțișoare, urându-și unii altuia sănătate, viață lungă și prosperă. Lumea se dezmorțește celebrând sfârșitul iernii și înnoirea naturii. Oamenii celebrează viața”, a spus președintele.

Maia Sandu a declarat că în acest an, Mărțișorul este și mai simbolic.

„Evenimentele din Ucraina ne-au zguduit pe toți. Acum ne dorim oprirea luptelor și restabilirea păcii. Odată cu venirea primăverii, vrem să știm că viața poate învinge armele. Moldova a fost dintotdeauna o țară pașnică. Noi știm să prețuim pacea și facem ce ne stă în puteri ca ea să dăinuiască pe pământul nostru. Am arătat în ultimele zile că putem fi uniți pentru a oferi refugiu celor care fug din calea războiului, iar Mărțișorul din acest an vine cu un mesaj de pace”, a declarat Maia Sandu.

***

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Informații despre evenimentele din Ucraina, care se desfășoară chiar în aceste momente în LIVE Textul NM A șasea zi de război în Ucraina.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: