Maia Sandu: Moldova va primi 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: Moldova va primi 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX

Republica Moldova va primi alte 100 620 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech prin platforma COVAX. Acesta ar urma să ajungă în țară până la sfârșitul lunii iunie. Anunțul a fost făcut de către președinta Maia Sandu, astăzi, 30 martie. 

„Mă bucur că reprezentanții companiei Pfizer au răspuns atât de repede rugăminții noastre de a obține acces la acest vaccin. Suntem recunoscători țărilor care contribuie la platforma COVAX și ne ajută să accelerăm procesul de vaccinare a cetățenilor”, a declarat Maia Sandu.

Totodată, acesta a spus că vaccinul trebuie administrat, în primul rând, personalului medical și celor aflați în grupuri de risc, precum profesorii, persoanele vârstnice și cu comorbidități.

„Este inadmisibil ca unele persoane să fie imunizate fără rând și, astfel, să lase într-un mare pericol medicii și alte categorii supuse riscului. Vom insista pe un control riguros din partea instituțiilor responsabile cu privire la corectitudinea administrării vaccinului, așa încât cei care au cea mai mare nevoie de el să-l primească cât mai repede”, a mai declarat Maia Sandu.

Recent, Republica Moldova a primit din partea României un lot de 50 400 de doze de vaccin AstraZeneca. La începutul lunii martie, țara noastră a recepționat 14 400 de doze de AstraZeneca în cadrul mecanismului COVAX.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: