Maia Sandu: „Moldovenii nu vor fi niciodată de partea ucigașilor”
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu: „Moldovenii nu vor fi niciodată de partea ucigașilor”

Președinta Maia Sandu a reinterat poziția Republicii Moldova cu privire la războiul din Ucraina. Șefa statului susține că cetățenii trebuie să cunoască cine „sunt prietenii noștri și cine sunt dușmanii noștri”. Declarațiile au fost făcute pe 17 martie în cadrul emisiunii „Bună Seara” de la Moldova 1.

„Moldovenii nu au fost niciodată de partea ucigașilor și nu vor fi niciodată de partea ucigașilor. Noi am condamnat agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei din prima zi de război. Am vorbit tranșant despre faptul că Rusia încearcă să răstoarne ordinea constintuțională în Republica Moldova, atunci când am avut aceste probe. Am știut că Rusia încearcă să se implice în treburile interne ale Republicii Moldova. Am știut despre propagandă și dezinformare, am vorbit și am încercat să ne protejăm. Dar în momentul când am avut probe concludente despre faptul că se încearcă răsturnarea guvernării de la Chișinău, aleasă de cetățenii Republicii Moldova în mod democratic, atunci am ieșit și am vorbit public ca oamenii noștri să știe cine sunt prietenii noștri și cine sunt dușmanii noștri”, a declarat Maia Sandu.

Șefa statului susține că resursele necesare pentru dezvoltarea Republicii Moldova vin din România, UE, SUA și Japonia.

„Câți bani au venit de la Kremlin pentru ca să reparăm grădinițe, școli și spitale? Nu a venit niciun ban. De acolo vine șantaj și război”, a adăugat președinta.

Amintim că președintele Republicii Moldova Maia Sandu a ținut un discurs la Parlamentul Republicii Moldova, pe 17 martie. Anterior despre vizita șefei statului la Parlament nu s-a anunțat.

Președinta Maia Sandu așteaptă de la Guvernul Recean acțiuni ferme „pentru a opri orice tentativă de destabilizare a țării”. Totodată, în cadrul discursului de la Parlament, șefa statului a cerut tuturor instituțiilor statului „să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă, clară și la timp a cetățenilor”.

De menționat că un reprezentant al structurii private militare din Federația Rusă Wagner ar fi încercat să ajungă săptămâna aceasta în Republica Moldova. Acesta a fost depistat la Aeroportul internațional Chișinău, iar polițiștii de frontieră nu i-au autorizat intrarea în țară.


Подписывайтесь на наш Telegram-канал @newsmakerlive. Там оперативно появляется все, что важно знать прямо сейчас о Молдове и регионе.



Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: