„Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă“. Maia Sandu așteaptă acțiuni ferme de la Guvernul Recean
Full Article 2 minutes read

„Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă“. Maia Sandu așteaptă acțiuni ferme de la Guvernul Recean

Președinta Maia Sandu așteaptă de la Guvernul Recean acțiuni ferme „pentru a opri orice tentativă de destabilizare a țării”. Totodată, în cadrul discursului de la Parlament, șefa statului a cerut tuturor instituțiilor statului „să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă, clară și la timp a cetățenilor”. 

„Suntem o țară liberă chiar dacă unii, inclusiv unii care prin alte zile se plimbă prin această sală, vor să cădem. Cetățenii noștri sunt supuși unui val de minciuni fără precedent, anume pentru a produce panică și neîncredere. Minciunile nu se vor opri. Planul lor de a nimici Moldova nu s-a încheiat. Dar, nu vor reuși”, a comunicat Sandu, la Parlament.

Totodată, președinta a cerut cetățenilor să fie atenți la informații să se informeze doar din surse oficiale.

„Instituțiile noastre au arătat în această perioadă că știu să protejeze interesul cetățenilor. Să credem instituțiile statului și nu criminalii. Solicit tuturor instituțiilor statului să lupte cu propaganda care intoxică oamenii și să asigure informarea corectă, clară și la timp a cetățenilor. Trebuie să ne apărăm mai bine de propaganda rusă și de dezinformare și vom face asta”, a precizat șefa statului.

La fel, președinta a spus că autoritățile lucrează la elaborarea unei strategii de securitate care să întărească capacitatea de apărare a Moldovei.

„O asemenea strategie a lipsit prea mult timp. Totodată, solicit Guvernului să continue construcția de instituții puternice care pot asigura ordinea și securitatea. Aștept de la Guvernul Recean să acționeze ferm pentru a opri orice tentativă de destabilizare a țării, dar și să vină cu acțiuni rapide de susținere a economiei”, a menționat Sandu.

De menționat că președintele Republicii Moldova Maia Sandu a ținut un discurs la Parlamentul Republicii Moldova, pe 17 martie. Anterior despre vizita șefei statului la Parlament nu s-a anunțat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: