Maia Sandu planifică o vizită în Kiev, la începutul anului 2021
Full Article 1 minutes read

Maia Sandu planifică o vizită în Kiev, la începutul anului 2021

Președintele ales al Republicii Moldova Maia Sandu intenționează să viziteze Kievul în luna ianuarie. Ea a anunțat acest lucru pe 10 decembrie, după ce s-a întâlnit cu ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, care se află la Chișinău într-o vizită de lucru.

După cum a spus Sandu, la ședință au discutat despre necesitatea cooperării în ceea ce privește integrarea europeană, fortificarea securității în regiune, inclusiv prin rezolvarea pașnică a conflictului transnistrean.

„Am reiterat sprijinul reciproc pentru integritatea teritorială și suveranitatea fiecărui stat. Am convenit asupra organizării vizitei la Kiev pentru luna ianuarie”, a scris Sandu pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că, în timpul vizitei sale de lucru la Chișinău, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba s-a întâlnit și cu omologul său din Moldova, Aureliu Ciocoi cu care au convenit să aducă un suflu nou în dialogul la nivel înalt între Republica Moldova și Ucraina. La fel, în cadrul acestei vizite în Republica Moldova ministrul ucrainean de externe s-a întâlnit și cu președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: