„Vrem o întâlnire cu Maia Sandu”. Ministrul de Externe al Ucrainei a ajuns la Chișinău (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Vrem o întâlnire cu Maia Sandu”. Ministrul de Externe al Ucrainei a ajuns la Chișinău (VIDEO)

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Aureliu Ciocoi, și ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, aflat în vizită la Chișinău, au susținut un briefing comun.

Aureliu Ciocoi a spus că discuția cu omologul său ucrainean a fost „deschisă, sinceră”, lucru care-i inspiră speranța identificării soluțiilor la problemele „care mai persistă și trenează de mult timp în relațiile bilaterale”.

„Am convenit să aducem un suflu nou în dialogul la nivel înalt între Republica Moldova și Ucraina”, a spus Ciocoi. El și-a exprimat speranța că relațiile moldo-ucrainene vor intra „într-o etapă calitativ nouă”.

Dmytro Kuleba, la rândul său, a declarat că își dorește o întâlnire și cu președinta aleasă Maia Sandu.

„Este prima vizită a ministrului Afacerilor Externe al Ucrainei în R. Moldova din 2014 și suntem convinși că nu trebuie să permitem o pauză atât de lungă. Suntem interesați de colaborări la toate nivelurile și vrem o întâlnire cu noua președintă Maia Sandu. Ne dorim mai multe proiecte de infrastructură, trebuie să soluționăm problemele și să mergem înainte,” a declarat ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba.

Potrivit lui Kuleba, Ucraina a sprijinit Moldova și intenționează să lucreze împreună asupra proiectelor care vor duce la suveranitate. „În acest context, ne așteptăm la o Moldovă activă în acest scop. Aștept cu nerăbdare următoarea întâlnire”, a conchis Dmytro Kuleba.

Menționăm că ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei urmează să se întâlnească în cadrul acestei vizite în Republica Moldova cu președinta aleasă Maia Sandu, președinta Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: