Maia Sandu va examina scrisoarea lui Vadim Krasnoselski
Full Article 2 minutes read

Maia Sandu va examina scrisoarea lui Vadim Krasnoselski

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, va examina scrisoarea liderului autoproclamat al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, prin care a fost invitată la negocieri privind soluționarea conflictului transnistrean. Informația a fost confirmată pentru NM de Președinția Republicii Moldova.

„Vă pot confirma că scrisoarea este și va fi examinată”, au declarat reprezentanții instituției prezidențiale pentru NM.

Precizăm că așa-numitul lider transnistrean, Vadim Krasnoselski, a scris o altă scrisoare președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, în care o îndemnă să înceapă negocieri la cel mai înalt nivel asupra principiilor reglementării transnistrene. Cea din urmă scrisoare ar fi a opta la număr, după învestirea Maiei Sandu în funcție, în care așa-numitele autorități de la Tiraspol ar face apel la șefa statului, spune așa zisul responsabil de Externe al regiunii transnistrene, Vitalii Ignatiev.

„Acesta este al optulea apel al liderului regiunii transnistrene începând din momentul alegerii doamnei Sandu. Ca și până acum, solicităm începerea unui dialog direct pentru a discuta toate problemele de actualitate”, a spus Ignatiev.

Potrivit presei din regiune, scrisoarea lui Krasnoselski a fost trimisă Maiei Sandu pe 15 august, fără a fi făcută publicată, însă, în mod oficial.

Amintim că, la sfârșitul lunii aprilie, un grup de lucru condus de viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, din care a făcut parte și consilierul prezidențial Dorin Recean, a avut o întrevedere cu liderul nerecunoscut al regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski. Președinția a declarat atunci pentru NM că discuția a vizat situația curentă de securitate din regiune. Atunci a fost pentru prima oară când reprezentanții Președinției Republicii Moldova s-au întâlnit în mod oficial cu liderul de facto de la Tiraspol Vadim Krasnoselski, de la începutul mandatului Maiei Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: