„Majoritatea vrea să se imunizeze cu vaccinul rusesc”. Dodon, despre înregistrarea preparatului „Sputnik V” în Moldova
Full Article 2 minutes read

„Majoritatea vrea să se imunizeze cu vaccinul rusesc”. Dodon, despre înregistrarea preparatului „Sputnik V” în Moldova

Președintele Partidului Socialiștilor (PSRM) Igor Dodon susține că documentele privind înregistrarea vaccinului rusesc împotriva coronavirusului se află în proces de examinare de către experții de la Agenția Medicamentului. În cadrul platformei online „Președintele răspunde” din 5 februarie, socialistul a declarat că majoritatea cetățenilor cu care a discutat optează anume preparatul rusesc.

Răspunzând la întrebarea cînd va ajunge vaccinul „Sputnik V” în Moldova, Igor Dodon a anunțat că autoritățile ruse au trimis documentele necesare pentru înregistrarea preparatului în țara noastră. Potrivit acestuia, actele sunt examinate de Agenția Medicamentului.

„Marea majoritate a cetățenilor Moldovei cu care mă întâlnesc spun că se vor vaccina numai cu vaccinul rusesc. Nu este doar opinia mea, ci a majorității cetățenilor Moldovei. De aceea, consider că vaccinul rusesc trebuie să fie accesibil”, a argumentat Dodon.

Recent, Igor Dodon a declarat că a trecut prin COVID fără să manifeste simptome și că nu se va vaccina, întrucât are anticorpi.

***

Anterior, ministrul interimar al Sănătății, secretarul de stat al MSMPS Tatiana Zatîc, a declarat că există două căi pentru înregistrarea vaccinurilor și a medicamentelor: de ajutorul umanitar se ocupă Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP), iar de cele destinate comerțului – Agenția Medicamentului.

Într-un interviu NM cu șefului oficiului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din Moldova Igor Pokanevici, acesta a explicat că, potrivit studiilor, în prezent, circa o treime din populația Moldova este gata să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Peste 30%. Încă o treime are îndoieli. Misiunea-cheie este ca acei oameni care au îndoieli să primească argumentele necesare: trebuie să fie siguri că acest vaccin este inofensiv, efectiv și că o vor putea primi atunci când vor avea nevoie. Din păcate, mai este și al treilea grup. Este încă 30% din populație, care nu vrea să se vaccineze nici într-un caz. Acest grup este expus celui mai mare risc”, a precizat expertul OMS.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: