Mandat de arest în privința lui Platon Veaceslav
Full Article 2 minutes read

Mandat de arest în privința lui Platon Veaceslav

Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana au eliberat mandat de arestarea în contumacie în privința lui Platon Veacealav, pe un termen de 30 zile. Decizia a fost luată în după amiaza zilei de 11 noiembrie la solicitarea procurorilor. Într-un comunicat de presă emis pe 12 noiembrie, Procuratura generală informează că Platon a refuzat să se prezinte în fața organului de urmărire penală.

Procuratura amintește că, Platon are calitate de învinuit, pe o cauza penală aflată în gestiunea Procuraturii Anticorupție, pornită pe faptul pretinselor acțiuni ilegale de preluare a controlului asupra instituției financiare BC „Moldova-Agroindbank” SA și gestionarea acestei instituții în beneficiul unui grup criminal organizat. Investigațiile respective se referă la faptele ce se încadrează juridic mai multor prevederi din Codul Penal.

„Subsecvent, procurorii anticorupție, la 11 noiembrie curent, l-au citat pe Platon Veaceslav pentru înaintarea acuzării în cadrul cauzei penale denumite generic „Laundromat”, în contextul executării cererii de asistență juridică internațională în materie penală, formulată la 06.09.2021, de către autoritățile competente ale Federației Ruse. Prin urmare, Platon Veaceslav a fost citat pentru aducerea la cunoștință a ordonanței de punere sub învinuire din 20.05.2021, emisă de reprezentantul organului de urmărire penală al Departamentului de anchetă al Ministerului de Interne al Federației Ruse”, se arată în comunicat.

Potrivit învinuirii formulate de către autoritățile Federației Ruse, lui Platon i se incriminează săvârșirea infracțiunilor prevăzute în Codul penal al Federației Ruse, precum „organizația criminală” și „efectuarea operațiunilor valutare privind transferurile mijloacelor bănești în valută străină din Federația Rusă pe conturile companiilor nerezidente, cu folosirea documentelor oficiale false, în proporții deosebit de mari, de către organizație criminală”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: