Marcela Paladi – despre „durerile fantomă”, divorțul pe patul de spital și mesajul pentru șoferul care a lăsat-o fără picioare
Full Article 4 minutes read

Marcela Paladi – despre „durerile fantomă”, divorțul pe patul de spital și mesajul pentru șoferul care a lăsat-o fără picioare

Marcela Paladi, tânăra care a rămas fără ambele picioare în urma accidentului de la începutul acestui an, pe Viaduct, a vorbit în cadrul unui interviu pentru Dorin Galben despre durerile fantomă prin care a trecut și cu care continuă să se confrunte, divorțul de soțul său la doar câteva luni de la căsătorie, pe patul de spital, dar și perioada de recuperare, în Germania. „Am depășit dezamăgirile, acum sunt bine” – a dat asigurări Marcela Paladi.

Tânăra care a impresionat o țară întreagă prin curajul de care a dat dovadă urmare a tragicului accident din februarie din capitală, care a lăsat-o fără picioare, și determinarea cu care a muncit pentru a se recupera, a vorbit în interviul oferit jurnalistului Dorin Galben despre „fantomele” din trecut, dar și prezent. Tânăra susține că a depășit cele mai grele momente, grație familiei, dar și suportului oferit de comunitate. Deși mai are dureri fizice, în special atunci când poartă protezele, Marcela Paladi recunoaște că se confruntă, pe lângă asta, cu „dureri fantomă”.

„Creierul încă nu percepe că unele membre din corp nu mai există și mai oferă unele impulsuri în sistemul nervos, ca și cum le-ar căuta. Aceste impulsuri se pot manifesta prin diferite dureri. De exemplu cârcei la nivelul gambelor, care nu mai sunt. Deseori am avut senzația că ambele tălpi sunt amorțite. Ultima lună am avut dureri celor similare în genunchi, deși nu îi mai am. Așa sunt durerile fantomă, dau impulsuri la sistemul nervos că mai caută membre. După 5 luni, aceste dureri s-au mai ameliorat, nu mai sunt ca înainte, dar am avut și nopți albe, când nu am dormit din cauza acestui tip de durere”, a declarat Marcela Paladi.

Marcela spune că cererea de divorț de soțul său a fost înaintată chiar de pe patul de spital, la doar câteva luni după ce s-au căsătorit. Tânăra spune că a decis să plece de la fostul său soț după ce acesta ar fi fost violent cu ea, dar și după ce ar fi înșelat-o.

„Reacția lui după accident a fost așa: a plâns 15 minute, după care s-a dus să bea cu prietenii. Un coleg a postat atunci un story cum mâncau sushi de pe fete goale, în timp ce eu eram la urgență. Eram soț și soție atunci. Am fost în șoc. M-a vizitat prima dată la 4 zile de la accident. Mi-a reproșat de ce l-am lăsat. (…) Acest accident ne-a separat și mai mult. După ce am avut o ceartă, mi-a zis că: „Da poate asta s-a întâmplat din cauza ta?” Eram atunci la urgență. Am plâns mai mult de șoc. Eu nu am plecat de viață bună. A fost a 3 oară când am vrut să plec. (…) Când m-am externat de la urgență am auzit că și-a refăcut viața. S-a întors de la fosta lui, cu care m-a înșelat în timpul căsătoriei noastre. S-a mutat cu ea la nici 2 luni de la accident, în apartamentul nostru. Atunci încă nu primisem divorțul”, a mai spus Marcela Paladi.

Întrebată ce mesaj are pentru șoferul care a lăsat-o fără ambele picioare, Marcela Paladi a spus: „Te iert, pentru că am înțeles că nu ai făcut-o special. Dar nu-ți iert aroganța, mândria și încăpățânarea. Asta nu iert și nu o să o înțeleg niciodată”.

***

Amintim că accidentul de pe viaduct s-a produs în noaptea de 5 spre 6 februarie curent. Marcela Paladi era pasager într-o mașină implicată într-un alt accident rutier. Tânăra intenționa să pună triunghiul reflectorizant, când a fost lovită în plin de o mașină. În acea noapte, medicii i-au amputat picioarele. Marcela Paladi a fost internată trei săptămâni la Institutul de Medicină Urgentă.

La sfârșitul lui aprilie, Marcela a anunțat că se află, împreună cu sora sa, în drum spre Germania, acolo unde urmează să beneficieze de proteze de ultimă generație. Pe 2 iunie, tânăra a publicat un video, în care demonstra cum încearcă să învețe să meargă din nou cu noile proteze. Pe 20 iulie, Marcela a postat imagini de la Aeroport. Tânăra a fost surprinsă la întoarcerea în țară, din Germania, cu flori de părinți și angajații Aeroportului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: