Marea Britanie va oferi Ucrainei încă $1,2 miliarde. Spre ce va fi îndreptat ajutorul 
Full Article 2 minutes read

Marea Britanie va oferi Ucrainei încă $1,2 miliarde. Spre ce va fi îndreptat ajutorul 

Marea Britanie va aloca Ucrainei asistență militară suplimentară în valoare de 1,2 miliarde de dolari, comunică Reuters. Ajutorul va fi îndreptat spre asigurarea țării cu sisteme de apărare aeriană și drone.

Totodată, potrivit sursei, Ucraina se va alege cu echipamente electronice de război și alte echipamente necesare pentru militari

Biroul lui Boris Johnson a spus că echipamentul suplimentar este primul pas care permite Ucrainei să treacă la ofensivă.

De menționat că Marea Britanie a fost una dintre primele ţări care a furnizat Kievului arme letale, în special peste 5.000 de rachete antitanc, şi a consolidat considerabil sprijinul militar cu armament, dar şi pregătire pentru soldaţii ucraineni.

Sprijinul militar total al Marii Britanii de la începutul războiului ajunge la 2,3 miliarde de lire sterline (2,8 miliarde de dolari), potrivit Bloomberg.

Amintim că de la începutul războiului în Ucraina, prim-ministrul Regatului Unit Boris Johnson a fost de două ori la Kiev, prima dată – în aprilie, cea de-a doua – în iunie curent. „Vizita mea de astăzi, în mijlocul acestui război, este să trimit un mesaj clar și simplu poporului ucrainean: Regatul Unit este cu voi și noi vom fi alături de voi până când veți învinge în cele din urmă”, a spus Johnson, la cea de-a două vizită a sa la Kiev.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: