Mariana Durleșteanu a fost aleasă președinte al Partidului Legii și Dreptății
Full Article 1 minutes read

Mariana Durleșteanu a fost aleasă președinte al Partidului Legii și Dreptății

Mariana Durleșteanu a fost aleasă președinte al Partidului Legii și Dreptății. Decizia a fost luată la Congresul partidului, desfășurat pe 11 octombrie.

„În pofida rezultatelor modeste, obținute la alegeri, Partidului Legii și Dreptății rămăne a fi prezent în viața politică din Republica Moldova în calitate de partid extraparlamentar cu doctrina creștin-democrată”, se menționează într-un comunicat.

Noua lideră a formațiunii politice a declarat că obiectivul principal al partidului este resetarea economiei, dar și a clasei politice.

Amintim că Mariana Durleșteanu a fost înaintată de către PSRM la funcția de prim-ministru, în luna februarie a anului curent, după ce Guvernul Chicu și-a anunțat demisia. Deși exista o majoritate formalizată pentru susținerea acesteia, președinta Maia Sandu a anunțat că nu o va desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

Șefa statului a argumentat că ar exista „suspiciuni rezonabile de corupție” asupra anumitor deputați care au semnat în susținerea acestui candidat. În martie, Durleșteanu scrie într-o postare pe Facebook că își retrage candidatura menționând că nu este „păpușa nimănui”. Anunțul Marianei Durleșteanu a fost făcut exact în timpul consultărilor dintre președinta țării Maia Sandu și liderii PSRM.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: