Marin Ciobanu, demis de la Agenția de Investiţii, iar Constantin Borosan – de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Cu ce se vor ocupa în continuare
Full Article 3 minutes read

Marin Ciobanu, demis de la Agenția de Investiţii, iar Constantin Borosan – de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Cu ce se vor ocupa în continuare

Guvernul Republicii Moldova a aprobat, pe 15 martie, mai multe numiri și demisii din funcții. Marin Ciobanu a fost eliberat din funcția de director general al Agenției de Investiții, iar Constantin Borosan – de la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. 

În cadrul ședinței Guvernului, Veronica Arpintin a fost numită în funcția de secretar de stat al Ministerului Dezvoltării Economice și Digitalizării, din data de 15 martie 2023. „Deține o vastă experiență profesională în dezvoltarea sectorului privat, specializându-se pe consultanță și investiții îmbunătățirea afacerilor”, au comunicat reprezentanții Ministerului.

Angela Țurcanu a fost propusă și numită pentru asigurarea interimatului funcției de secretar general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, din data de 15 martie. „La moment Angela Țurcanu activează la Direcția de analiză, monitorizare și evaluare a politicilor publice din Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, anterior – începând cu 2003 a activat în cadrul Ministerului Economiei, a Cancelariei de Stat”, au precizat reprezentanții Ministerului Infrastructurii.

Natalia Eremia a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pe domeniul infrastructură de apă și sanitație, dar și pe domeniul dezvoltare regională și locală. „Până la moment a activat în calitate de lector universitar. Are experiență în activitatea autorităților publice locale”, au declarat cei de la Minister.

Constantin Borosan a fost eliberat din funcția de secretar de stat la Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale din data de 15 martie. Ulterior, în cadrul ședinței Guvernului, miniștrii au aprobat numirea lui Borosan în funcția de secretar de stat la Ministerul Energiei.

Carolina Novac a fost numită în funcția de secretar de stat al Ministerului Energiei din data de 15 martie. „Doamna Novac a făcut parte din echipa prim-ministrului. Are experiență de lucru în sectorul privat, în Europa, Belgia și Marea Britanie”, a comunicat ministrul Victor Parlicov.

Cristina Pereteatco a fost numită în funcția de secretar de stat al Ministerului Energiei din data de 15 martie. „A activat mai mult pe dimensiunea drepturilor omului în organizații internaționale. În cadrul Ministerului preconizăm să se ocupe inclusiv de portofoliul pe relații internaționale”, a precizat Parlicov.

Marin Ciobanu a fost eliberat din funcția de director general al Agenției de Investiții din data de 15 martie, în baza cererii de demisie. „Domnul Ciobanu va trece în continuare să se ocupe de platforme industriale”, a precizat premierul Dorin Recean. Marin Ciobanu a fost numit la Agenția de Investiții pe 1 septembrie 2022, urmare a eliberării din funcție a fostului director Stelian Manic.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: