Marina Tauber rămâne în libertate. Va fi citată la Procuratură
Full Article 2 minutes read

Marina Tauber rămâne în libertate. Va fi citată la Procuratură

Deputata Partidului „ȘOR” Marina Tauber nu a fost reținută, pe 26 mai, după ce a rămas fără imunitate parlamentară. Ea va fi citată la Procuratură, în dosarul în care este acuzată de escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani. Informația a fost confirmată pentru NM de către Mariana Cherpec, reprezentanta Procuraturii.

Amintim că fracțiunea Partidului „ȘOR” și cea a Partidului Acțiune și Solidaritate au susținut solicitarea procurorului general interimar Dumitru Robu, privind ridicarea imunității în cazul lui Ilan Șor și a Marinei Tauber. Procuratura a cerut reținerea, arestarea, percheziția și tragerea la răspundere penală celor doi lideri ai Partidului „ȘOR”, pe care îi acuză de escrocherie în proporții deosebit de mari și de spălare de bani. Cei doi se declară nevinovați și susțin că ar fi vorba despre o „răfuială politică”.

Înainte de vot, Tauber a menționat că nu a înțeles ce acuzații i se aduc: „Mă învinuiți de ceea ce nu am făcut și o voi demonstra. Întrebarea mea: când eu, Ilan Șor și colegii vom demonstra că bănuiala rezonabilă nu este corectă, ce facem mai departe cu prejudiciul și afectarea imaginii pe care deja ați adus-o? Vorbiți despre milioane sau zeci de milioane de euro, așa și nu am înțeles din ce motiv ați venit să fie ridicată imunitatea”.

În replică, Robu a răspuns: „Este bănuiala rezonabilă că dvs, prin complicitate, ați comis două infracțiuni. Sunteți în drept ca ulterior să demonstrați nevinovăția în instanța de judecată, ca ulterior, în baza legilor R. Moldova să solicitați despăgubiri. (…) Eu înțeleg foarte bine agitația dvs, care se datorează faptului că atât conducătorul partidului dvs, cât și alții – au zero influență asupra conducerii Procuraturii”, a răspuns procurorul general interimar.

Anterior, plenul parlamentului a aprobat ridicarea imunității lui Ilan Șor.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: