Masca de protecție devine, din nou, obligatorie în spațiile publice din Israel
Full Article 1 minutes read

Masca de protecție devine, din nou, obligatorie în spațiile publice din Israel

Autoritățile din Israel au reintrodus obligativitatea purtării măștilor de protecție în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată din cauza creșterii numărului de infectări cu coronavirus, informează The Times of Israel.

În dispoziția guvernului se arată că minorii până la 7 ani sunt scutiți de portul măștii. De asemenea, aceasta poate fi scoasă în timpul antrenamentelor sportive, în cazul persoanelor care lucrează singure în birou sau cu un singur partener permanent.

Din 15 iunie, autoritățile din Israel au ridicat restricția cu privire la purtatul măștilor de protecție în spațiile deschise. Din cauza numărului mare de infectări din ultimele zile, măsura a fost reintrodusă. Ministerul Sănătății a precizat că motivul noului val de infectări este tulpina Delta (indiană) a coronavirusului. OMS consideră că aceasta poate fi mai contagioasă decât tulpina britanică.

De asemenea, în contextul creșterii numărului de infectări, autoritățile din Israel au amânat deschiderea frontierelor pentru turiști. Autoritățile plănuiesc ridicarea restricțiilor de intrare în țară din 1 august și nu din 1 iulie, cum au anunțat anterior.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: