Mască sau vaccin? Autoritățile din SUA anunță facilități pentru persoanele imunizate contra Covid
Full Article 2 minutes read

Mască sau vaccin? Autoritățile din SUA anunță facilități pentru persoanele imunizate contra Covid

Cetățenii americani care s-au vaccinat împotriva coronavirusului nu vor mai fi obligați să poarte măști de protecție sau să respecte distanța socială, scrie Euronews pe 14 mai. În același timp, Washingtonul a subliniat că imunizarea este voluntară.

„Toți cei care s-au vaccinat cu ambele doze pot face orice doresc – și pe stradă și în interior – fără măști și fără respectarea distanței sociale”, a declarat Rochelle Walensky, directoarea Centrului american pentru prevenirea și controlul bolilor.

Președintele SUA Joe Biden, care a fost imunizat cu a doua doză de vaccin încă în luna ianuarie, a venit în grădina Casei Albe fără mască.

„Vaccinați-vă sau purtați măști. Vaccin sau mască. Mai bine vaccin. Dacă v-ați vaccinat cu ambele doze, puteți renunța la mască și face ceea pentru ce americanii sunt renumiți: să zâmbiți!”, a declarat liderul american.

Potrivit responsabililor din domeniul sănătății, campania de vaccinare din SUA a început să dea roade: rata deceselor în rândul persoanelor infectate cu COVID-19 este cea mai mică din ultimele luni, iar numărul de cazuri noi – cel mai redus de la începutul pandemiei.

Până în prezent, 154 mln de americani au fost imunizați contra coronavirusului – 46% din populație. Dintre aceștia, ambele doze au fost administrate unui număr de 117 mln.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: