Mașină căutată de Interpol, găsită în Moldova: a fost închiriată în UE și vândută unui moldovean
Full Article 1 minutes read

Mașină căutată de Interpol, găsită în Moldova: a fost închiriată în UE și vândută unui moldovean

Un automobil, anunțat în căutare de către Interpol, a fost identificat și ridicat de polițiștii de frontieră din Republica Moldova. S-a întâmplat pe 2 aprilie. Mașina ar fi fost închiriată în 2023 de la o companie din Uniunea Europeană, adusă în Republica Moldova și aici comercializată unui moldovean. 

Poliția de Frontieră a anunțat că, pe 2 aprilie, angajații Serviciului Investigare Criminalitate Transfrontalieră al Sectorului Poliției de Frontieră „Aeroportul Internațional Chișinău”, în conlucrare cu partenerii europeni, au identificat și ridicat un automobil anunțat în căutare de către Interpol.

Potrivit instituției, în 2023, figuranții ar fi închiriat automobilul de la o companie dintr-o țară din Uniunea Europeană, care prestează servicii de închiriere a automobilelor. Ulterior s-au deplasat cu acesta în Republica Moldova, l-au înmatriculat, ulterior l-au comercializat unui cetățean al Republicii Moldova.

„Cercetările pe caz continuă în vederea destructurării grupării infracționale. Până la încheierea cercetărilor și luarea unei decizii legale, autoturismul a fost indisponibilizat”, au comunicat reprezentanții instituției de la frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: