Mașină cu numere diplomatice, parcată neregulamentar pe pista pentru bicicliști. Poliția promite amenzi
Full Article 2 minutes read

Mașină cu numere diplomatice, parcată neregulamentar pe pista pentru bicicliști. Poliția promite amenzi

O mașină cu numere diplomatice a fost parcată neregulamentar, în centrul capitalei. Imaginea foto cu automobilul parcat pe pista pentru cicliști, deschisă recent pe strada 31 august 1989 din Chișinău, a fost făcută publică în seara zilei de 11 octombrie, pe rețelele de socializare. Potrivit surselor NM, mașina este utilizată de Ambasada Turciei și este pentru a treia oară de la începutul toamnei când mașina încalcă Regulamentul Circulației Rutiere.

Contactată de NM pentru un comentariu, Diana Fetco, șefa secției comunicare și protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției (IGP), a precizat că șoferul va fi sancționat.

„Poliția despre cazurile precedente nu cunoaște, acest caz însă a fost înregistrat. Vom solicita Ministerului de Externe să ne fie furnizată informația cine se afla la volan în momentul comiterii contravenției, cu prezentarea ulterioară a persoanei la sediul poliției și documentarea acesteia. Chiar dacă sunt cetățeni străini, aceștia cad sub incidența Codului nostru Contravențional. Respectiv, va fi aplicată amenda, dar și obligată persoana să restituie prejudiciul produs”, a declarat Fetco pentru NM.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Național de Securitate Publică (INSP), Natalia Golovco, a declarat că oamenii legii „vor stabili toate circumstanțele, iar agentul constatator va lua o decizie”.

Amintim că autoritățile au inițiat lucrările de montare a delimitatoarelor pentru pista de cicliști pe strada 31 August 1989 din centrul capitalei la sfârșitul lunii septembrie. Astfel, strada a devenit „Coridor Verde”, circulația automobilelor fiind disponibilă pe o singură bandă, cealaltă bandă fiind destinată exclusiv transportului alternativ, în special bicicletelor.

„Rugăm șoferii să fie atenți la indicatoarele rutiere și să parcheze doar pe locurile special amenajate, pentru a nu bloca circulația transportului pe această stradă”, se arata în nota informativă emisă de Primărie pe 27 septembrie. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: