VIDEO Mașină ticsită cu țigări, la punctul de trecere a frontierei Leușeni: urma să ajungă pe piața neagră din UE
Full Article 2 minutes read

VIDEO Mașină ticsită cu țigări, la punctul de trecere a frontierei Leușeni: urma să ajungă pe piața neagră din UE

Planurile unui moldovean de a comercializa țigări pe piața neagră din Uniunea Europeană au fost date peste cap de polițiștii de frontieră. Bărbatul s-a prezentat la frontiera Leușeni, la volanul unui automobil ticsit cu țigări de contrabandă. Acțiunea a avut loc în prima parte a zilei de ieri, la pista de control pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova.

Potrivit polițiștilor de frontieră, la volanul unui automobil Peugeot, înmatriculat în România se afla un bărbat de 47 de ani.

Acționând în baza unor informații operative, obținute de către ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale Vest, polițiștii de frontieră au dispus efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport.

Drept urmare, au fost depistate circa 70 000 de țigarete de diferite mărci cu timbru de acciz al Republicii Moldova. Acestea erau ascunse în locuri special amenajate ale caroseriei automobilului.

Ofițerii de investigație au constatat că șoferul mașinii face parte dintr-o grupare specializată în contrabandă cu produse de tutungerie, prin evitarea controlului vamal. Acesta acționa în regiunea de Vest a Republicii Moldova.

Lotul de țigări a fost ridicat, iar automobilul indisponibilizat până la finalul anchetei.

Poliția de Frontieră precizează că pe numele șoferului s-au inițiat cercetări penale în comun cu Procuratura raionului Hîncești. Acesta a fost reținut pentru 72 de ore.

Între timp, polițiștii de frontieră, în coordonare cu procurorii, efectuează percheziții pe adresele unor imobile pentru a acumula probe suplimentare și, eventual, alte persoane complice: „Inclusiv este verificată apartenența șoferului la grupuri criminale transnaționale specializate în contrabanda de țigări”, comunică Poliția de Frontieră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: