”Medicamente, corturi și generatoare”. Moldova a trimis un nou lot de ajutor umanitar Ucrainei
Full Article 50 second read

”Medicamente, corturi și generatoare”. Moldova a trimis un nou lot de ajutor umanitar Ucrainei

Guvernul Republicii Moldova a transmis, pe 10 februarie, în Ucraina un nou lot de ajutor umanitar, în valoare totală de peste 16,8 milioane lei. Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că 9 autocamioane cu o încărcătură de peste 122 tone, au fost escortate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în țara vecină.

Lotul include stocuri furnizate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Sănătății al Republicii Moldova, iar acesta urmează să ajungă în regiunea Hmelnițki din Ucraina.

„Ajutorul este format din medicamente, corturi, generatoare, dar și produse alimentare necesare pentru oamenii aflați în dificultate din țara vecină”, se arată în nota informativă a MAI.

Amintim că, anterior, Republica Moldova a mai transmis 4 loturi de ajutoare umanitare Ucrainei, ultimul fiind transmis pentru regiunea Nikolaev în luna octombrie 2022.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: