Medicamente folosite ca droguri. Trei asistente medicale sunt cercetate penal
Full Article 2 minutes read

Medicamente folosite ca droguri. Trei asistente medicale sunt cercetate penal

Trei asistente medicale din cadrul Centrului de Sănătate Râşcani şi un bărbat de 60 de ani, sunt cercetaţi penal fiind suspectaţi în circulaţia ilegală a substanţelor psihotrope. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 10 ianuarie, de poliție, oamenii legii au desfășurat mai multe percheziții și au depistat rețete pentru procurarea substanțelor psihotrope.

Angajaţii IP Râşcani în comun cu ofiţerii Direcţia Nord ai Inspectoratului Naţional de Investigaţii, au efectuat  percheziţii în birourile de serviciu şi la domiciliile suspecţilor, unde au fost depistate şi ridicate reţete cu ştampila medicului de familie completate pentru procurarea substanţelor psihotrope, pastile clonazepam, diazepam, aprozolan, tramadol, rumorf, fiole de cetriaxon şi de morfină.

Totodată, în biroul de serviciu al unei asistente medicale de familie din cadrul Centrului au fost depistaţi 200 de lei marcaţi şi certificate cu prescrierea unor medicamente psihotrope.

În prezent, două persoane sunt  în arest, dintre care una la domiciliu, alte două sunt cercetate în stare de libertate.

Dacă vor fi găsite vinovate, persoanele riscă  închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 3 la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: