Memorialul „Eternitate” – motiv de dispută între Guvern și Ceban? Vodă: „Să lase populismul și să vină cu acțiuni”
Full Article 2 minutes read

Memorialul „Eternitate” – motiv de dispută între Guvern și Ceban? Vodă: „Să lase populismul și să vină cu acțiuni”

Guvernul Republicii Moldova a venit cu reacție, după ce primarul de Chișinău, Ion Ceban, a declarat în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor municipalității că Complexul Memorial „Eternitate” va trece în subordinea Primăriei Chișinău, din 1 iunie, la solicitarea Guvernului. Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Dorin Recean, Daniel Vodă, explică că, potrivit legii, monumentele de acest gen ar trebui să se afle în grija primăriei, și nu în cea a Executivului – obligație negată anterior de primarul de Chișinău.   

„Toți primarii din țara noastră cunosc că astfel de monumente sunt în grija autorităților locale. Primarul general a evitat să informeze opinia publică că Ministerul Apărării a primit răspunsuri contradictorii de la Primărie, inclusiv refuz de a-și asuma responsabilitatea descrisă în lege. Propunem idilului capitalei să lase populismul de la ședințele operative și să facă acțiuni concrete în vederea protejării monumentelor pe teritoriul municipiului Chișinău”, a declarat Daniel Vodă la solicitarea NM.

Menționăm că Ion Ceban a declarat că Memorialul va trece în gestiunea Primăriei Chișinău din 1 iunie, curent, la solicitarea repetată a Guvernului, fără a exista un temei legal în acest sens. Edilul de Chișinău și-a însărcinat subalternii să pregătească toate actele necesare pentru ca acest proces să fie încheiat până la această dată.

Reamintim că Memorialul „Eternitatea” a fost transmis arbitrar în gestiunea Guvernului în anul 2007, iar lucrările de reparație și întreținere, inclusiv menținerea focului veșnic pe parcursul anilor au fost efectuate din bugetul Ministerului Apărării.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: