„Mergem în această campanie cu oameni buni”. Maia Sandu a depus actele la CEC pentru a înregistra grupul de inițiativă
Full Article 2 minutes read

„Mergem în această campanie cu oameni buni”. Maia Sandu a depus actele la CEC pentru a înregistra grupul de inițiativă

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a depus actele la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a înregistra grupul de inițiativă. Ulterior, acesta va putea colecta semnăturile în susținerea candidatului, necesare pentru înscrierea în cursă.

„Evident că avem emoții de fiecare dată când mergem la oameni. Mergem în această campanie cu oameni buni. Împreună vom colecta semnături, împreună vom face campanie și vom câștiga alegerile. Suntem încrezători nu doar că vom colecta aceste semnături, dar și că vom câștiga alegerile”, a declarat Maia Sandu.

Menționăm că ieri, 1 septembrie, liderul Platformei DA Andrei Năstase, președintele formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi și fostul președinte al PLDM Tudor Deliu au depus actele la CEC pentru a înregistra grupurile de inițiativă.

Listele de subscripție cu semnături reprezintă una dintre condițiile pentru înregistrarea pretendenților la fotoliul de șef al statului. Mai exact, potrivit Codului Electoral, este nevoie de „semnăturile a cel puţin 15 000 și nu mai mult de 25 000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova”.

„Se consideră conforme unităţile administrativ-teritoriale în care au fost colectate nu mai puţin de 600 de semnături”, mai spune legea.

Potrivit noului regulament aprobat de Comisia Electorală Centrală, președinte al grupului de inițiativă poate fi ales însuși candidatul la prezidențiale. Instituția va decide înregistrarea grupului în cel mult trei zile de la recepționarea documentelor necesare în acest sens.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: