Meta a explicat de ce Șor și apropiații săi au fost „alungați” de pe Facebook
Full Article 2 minutes read

Meta a explicat de ce Șor și apropiații săi au fost „alungați” de pe Facebook

Compania americană Meta a confirmat că pagina de Facebook a politicianului fugar Ilan Șor, precum și a apropiaților săi, au fost blocate. Meta i-a identificat drept „organizații și persoane periculoase”. Precizările au fost făcute pentru Ziarul de Gardă

Meta a declarat pentru sursa citată că paginile de Facebook ale lui Ilan Șor, Marina Tauber, Evghenia Guțul și Alexei Lungu au fost blocate și că aceștia au fost atribuiți la „organizații și persoane periculoase”. Meta a mai spus că elimină orice conținut care este alcătuit din elogierea, susținerea substanțială și reprezentarea lui Ilan Șor și a asociaților săi, atunci când compania este informată despre aceasta.

Conform transparency.meta.com, politica companiei privind „organizații și persoane periculoase” stipulează că Meta nu permite prezența pe rețelele de socializare a organizațiilor sau a persoanelor care declară o misiune violentă sau care sunt implicate în acte de violență. „Evaluăm aceste entități pe baza comportamentului lor atât online, cât și offline”, punctează regulamentul.

Pe 6 iunie au devenit indisponibile paginile de Facebook ale politicianului fugar Ilan Șor, a deputatei Marina Tauber, a bașcanului Găgăuziei Evghenia Guțul și a liderului Partidului „Șansă” Alexei Lungu. Solicitați pentru un comentariu, reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate (SIS) au declarat pentru NewsMaker că încă în 2023 au informat Meta că „persoanele afiliate factorului rus” utilizau rețeaua „pentru promovarea dezinformării și propagandei”. Iar într-o reacție pentru TV8, liderul Partidului „Șansă” a spus că s-a pomenit cu pagina blocată și că îi este încălcat dreptul la libera exprimare. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: