Meteorologii prognozează temperaturi crescute și ceață densă. Cum se circulă pe drumurile din țară
Full Article 2 minutes read

Meteorologii prognozează temperaturi crescute și ceață densă. Cum se circulă pe drumurile din țară

În noaptea din 20 spre 21 ianuarie, pe întreg teritoriul Republicii Moldova s-au înregistrat temperaturi scăzute, izolat, fără precipitații, ceață densă. Pe partea carosabilă a unor sectoare de drum s-a format ghețuș.

Potrivit Administrației de Stat a Drumuriloe în municipiul Chișinău, raioanele Anenii Noi, Criuleni, Hîncești, Rezina, Florești și Ungheni pe timpul nopții trecute 16 utilaje speciale și 13 muncitori rutieri au curățat drumurile de ghețuș.

În prezent, sectoare de drum blocate nu sunt, circulaţia rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de siguranță. Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Potrivit meteorologilor, până pe 22 ianuarie noaptea și dimineața pe alocuri se va semnala ceață slabă iar pe drumuri ghețuș. Vântul va sufla slab la moderat din sud-est. Noaptea temperatura minimă a aerului va oscila între -4ºC şi -9ºC. Ziua temperatura maximă a aerului va oscila între +1ºC şi +6ºC.
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: