Metsola, de la Summit-ul de la Bulboaca: Credem că negocierile privind integrarea Moldovei ar trebui să înceapă anul acesta
Full Article 2 minutes read

Metsola, de la Summit-ul de la Bulboaca: Credem că negocierile privind integrarea Moldovei ar trebui să înceapă anul acesta

Președinta Paerlamentului European, Roberta Metsola, a ajuns la Castelul Mimi, acolo unde are loc Summit-ul Comunității Politice Europene. Oficiala a făcut declarați pentru presă, în cadrul cărora a declarat că liderii europeni se află astăzi la Bulboaca pentru a-și exprima afirma angajamentul pentru Republica Moldova. Totodată, Metsola a spus că negocierile privind integrarea Moldovei în UE ar trebuie să înceapă anul acesta.

„Suntem aici să ne arătăm susținerea pentru Moldova, pentru Ucraina și o comunitate europeană mai largă. Avem provocări comune, securitate, energie și interconectivitate, pe care le putem controla doar prin acțiuni comune. Riscurile provocate de invazia ilegală a Rusiei în Ucraina este una care poate fi respinsă prin reziliența noastră comună și sunt foarte bucuroasă să văd aici atâția lideri ai Balcanilor de Vest, pentru că vom pleda pentru o integrare mai rapidă și urgentă în UE pentru aceste țări. Am fost aici, în Moldova, săptămâna trecută, în fața unui grup de 80 de mii de cetățeni care au spus ferm că locul Moldovei este în Europa. Și iată-mă aici, astăzi, și voi cere acțiuni comune și soluții”, a spus președinta Parlamentului European.

Roberta Metsola a declarat că faptul că liderii europeni se află astăzi în Moldova nu este doar un semn de susținere, ci un angajament din partea acestora față de țara noastră.

„Credem că negocierile privind integrarea Moldovei ar trebui să înceapă anul acesta, suntem impresionați de viteza cu care Moldova a răspuns la recomandările Comisiei și vom fi gata atunci când Moldova e gata, pentru că locul Moldovei este în UE”, a adăugat aceasta.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: