Mihai Popșoi a avut prima întrevedere în calitate de ministru de Externe. Ce asigurare i-a dat ambasadorul României la Chișinău
Full Article 1 minutes read

Mihai Popșoi a avut prima întrevedere în calitate de ministru de Externe. Ce asigurare i-a dat ambasadorul României la Chișinău

Mihai Popșoi a avut pe 29 ianuarie prima întrevedere oficială în calitate de ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene. Șeful diplomației moldovenești s-a întâlnit cu ambasadorul României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu.

România va sprijini Republica Moldova în procesul său de transformare europeană. Asigurarea am primit-o din partea ambasadorului României în Republica Moldova Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul primei întrevederi oficiale, pe care am avut-o astăzi, la Ministerul Afacerilor Externe. Am mulțumit domnului ambasador pentru faptul că România a fost întotdeauna un partener de încredere pentru Republica Moldova și ne susține ori de câte ori este nevoie”, a spus Popșoi, citat într-un comunicat al MAEIE privind întrevederea.

Precizăm că Mihai Popșoi urmează să efectueze prima vizită oficială în afara țării la București, România. Aceasta va începe pe 5 februarie.

***

Popșoi a fost desemnat ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene de Guvern, pe data de 24 ianuarie – în aceeași zi în care Popescu și-a anunțat demisia din această funcție.

Pe 29 ianuarie, Mihai Popșoi a depus jurământul de învestire în funcție.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: