Mii de ruși au ajuns în Moldova timp de două săptămâni. Bilanțul oficial
Full Article 2 minutes read

Mii de ruși au ajuns în Moldova timp de două săptămâni. Bilanțul oficial

De la începutul mobilizării în Rusia, anunțată de președintele rus Vladimir Putin pe 21 septembrie, puțin peste 3800 de cetățeni ai acestei țări au ajuns în Republica Moldova. Pe de altă parte, 1406 ruși au părăsit, în această perioadă, Moldova. Datele au fost oferite de șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, în cadrul unei conferințe de presă susținute azi, 7 octombrie. Potrivit lui Vasiloi, marea majoritate a cetățenilor ruși care au trecut frontiera moldovenească dețin, inclusiv, cetățenia Republicii Moldova.

Conform sursei citate, în perioada menționată, 249 de ruși nu au fost lăsați să intre în Republica Moldova, din cauza nerespectării cerințelor de intrare în Moldova în conformitate cu legea.

„Nu vorbim despre cetățenii unei anumite țări. Sunt și cetățeni din alte țări cărora nu li s-a permis intrarea în Moldova pentru că nu au îndeplinit cerințele de intrare”, a spus Vasiloi.

Potrivit șefului Poliției de Frontieră, din 21 septembrie, și până azi, nu au fost permise intrarea în Republica Moldova a 514 cetățeni ai Ucrainei, 239 ai României, 102 ai Turciei.

Precizăm că rețelele de socializare apar tot mai multe povești despre modul în care cetățenii ruși care fug de mobilizare nu au voie să intre în Republica Moldova. NM a clarificat, câte cazuri de acest gen există în realitate, dar și ce trebuie să facă rușii pentru a intra în Republica Moldova. Mai multe detalii la acest subiect puteți afla AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: