Miliardarul Nat Rothschild a renunțat la Aeroportul Internațional Chișinău
Full Article 2 minutes read

Miliardarul Nat Rothschild a renunțat la Aeroportul Internațional Chișinău

NR Investments Ltd, compania deținută de miliardarul Nat Rothschild, a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă expediat ieri, 22 decembrie, că renunță la cele 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

„NR Investments Limited, vehiculul de investiții din Guernsey, Insulele Channel, confirmă astăzi (22 decembrie) că și-a cedat interesul pentru Komaksavia Airport Invest Ltd și nu mai deține un interes indirect în Avia Invest S.R.L”, se menționează în comunicat.

Amintim că pe 19 august reprezentanții Avia Invest LLC și miliardarul, Nat Rothschild, au încheiat un acord prin care NR Investments Ltd achiziționa 95% din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău.

Câteva zile mai târziu, premierul de atunci, Maia Sandu, a anunțat că procuratura a pus sechestru pe proprietățile companiei Avia Invest, cea care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, motiv pentru care nimeni nu poate să preia contractul de concesiune. Totuși, pe 29 august, firma familiei Rotschild a anunțat că a finalizat tranzacția de cumpărare.

Pe 4 septembrie, guvernul a abrogat mai multe hotărâri, aprobate în perioada 2012-2013, care au condus la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău.

Ulterior, pe 12 septembrie, Agenția Proprietății Publice atacă în judecată compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău, Avia Invest.

Precizăm că președintele Igor Dodon a declarat în repetate rânduri că cesionarea aeroportului s-a făcut cu încălcarea legislației și contrar intereselor țării. Acesta a menționat că insistă pe întoarcerea gestionării exclusive din partea Republicii Moldovei. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: