Militari moldoveni vor participa la exerciții militare în Georgia, organizate de NATO
Full Article 2 minutes read

Militari moldoveni vor participa la exerciții militare în Georgia, organizate de NATO

Militari din 21 de țări vor participa la exercițiul multinațional „Noble Partner 22”, organizat de Alianța Nord-Atlantică (NATO) în Georgia. Printre aceștia este și un pluton ai Armatei Naționale din Republica Moldova. Informația a fost confirmată pentru NM de către Alla Diaconu, reprezentanta Ministerului Apărării.

Potrivit oficialilor georgieni, la exerciții vor participa 2400 de militari din 21 de țări: Georgia, SUA, Bulgaria, România, Moldova, Grecia, Marea Britanie, Turcia, Slovacia, Norvegia, Lituania, Azerbaidjan, Germania, Bosnia și Herțegovina, Estonia, Polonia, Lituania, Polonia, Ucraina. În premieră, se vor implica și militari din Japonia și Suedia.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Ministerului Apărării, Alla Diaconu a precizat că 30 de militari moldoveni vor participa la exerciții.

Un pluton de militari ai Armatei Naționale va participa la exercițiul multinațional “Noble Partner 22”, care se va desfășura în perioada 29 august – 9 septembrie curent, în Georgia. Scopul exercițiului este de a spori nivelul de pregătire și interoperabilitate la nivel tactic între armatele partenerilor. Participarea militarilor moldoveni la exercițiul “Noble Partner 22” face parte din Planul de activitate externă al Ministerului Apărării și Armatei Naționale pentru anul 2022”, a precizat Diaconu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: