Ministerul Apărării, reacție la declarația Washingtonului despre coridorul rușilor spre Transnistria
Full Article 2 minutes read

Ministerul Apărării, reacție la declarația Washingtonului despre coridorul rușilor spre Transnistria

Ministerul Apărării din Republica Moldova a comentat declarația lui Avril Haines, directorul comunității de informații a Statelor Unite, potrivit căreia Washingtonul a văzut semne că Rusia vrea să își extindă podul terestru din sudul Ucrainei până în Transnistria, însă nu va putea face acest lucru prin orașul-port Odesa, „fără vreun fel de mobilizare”.

Haines a făcut afirmația în timpul unei audieri în Congresul de la Washington în care a vorbit despre amenințările la adresa securității globale. „Evaluăm că președintele Putin se pregătește pentru un conflict prelungit în Ucraina în care încă intenționează să își atingă obiectivele de dincolo de Donbas”, le-a spus ea congresmenilor americani. Potrivit acesteia, printre obiectivele pe termen scurt ale lui Putin ar fi și extinderea podului terestru către Transnistria.

Ea a spus de asemenea că, deși serviciile de informații americane cred că trupele rusești ar putea atinge majoritatea acestor obiective în următoarele luni, ele sunt de părere că forțele Moscovei nu vor reuși să extindă înspre Transnistria un pod terestru care să includă și orașul-port Odesa, „fără vreun fel de mobilizare”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: