Ministerul Economiei și operatorii naționali de telefonie mobilă au discutat despre implementarea tehnologiei 5G
Full Article 1 minutes read

Ministerul Economiei și operatorii naționali de telefonie mobilă au discutat despre implementarea tehnologiei 5G

Implementarea tehnologiei 5G nu este prevăzută mai devreme de anul 2023. Despre acest lucru au anunțat operatorii naționali de telefonie mobilă, în cadrul unei ședințe organizate de Ministerul Economiei, astăzi, 10 iunie.

În debutul ședinței, ministrul Economiei a precizat că aceste consultări vin și din necesitatea clarificării și eliminării unor speculații apărute în spațiul public privind noile tehnologii de comunicații mobile 5G, atât din țară, cât și de peste hotare.

„Rețelele de comunicații electronice cu sau fără de fir, sunt vitale pentru o economie modernă, serviciile electronice și internetul au devenit parte indispensabilă a vieții noastre cotidiene, iar criza pandemică doar a accentuat necesitatea în servicii de comunicații moderne și fiabile, la capacități tot mai avansate”, a declarat ministrul Sergiu Railean.

Operatorii de telefonie mobilă au menționat că procesul de tranziție la o generație mai avansată presupune dezvoltarea infrastructurii, precum și informarea populației despre disponibilitatea acestor servicii.

În cadrul ședinței s-a convenit asupra creării unui grup de lucru pentru elaborarea cadrului normativ în ceea ce privește implementarea tehnologiei 5G în țara noastră.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: