Ministerul Sănătății: Centrul de triaj din capitală își deschide ușile, începând de vineri
Full Article 2 minutes read

Ministerul Sănătății: Centrul de triaj din capitală își deschide ușile, începând de vineri

Centrul de triaj pentru persoanele suspecte de infecție cu COVID-19 va începe să primească pacienți, începând de vineri, 10 aprilie, ora 8:00. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății Viorica Dumbrăveanu, într-o conferință de presă. Totodată, va crește numărul laboratoarelor unde vor fi făcute teste pentru confirmarea virusului.

„La necesitate, va fi activată și cealaltă componentă a centrului de triaj și anume cea spitalicească. Pe această platoformă se examinează posibilitatea creării câtorva filiale ale centrului de triaj cu un număr corespunzător de locuri, pentru plasare la necesitate a acestor platforme alternative, după epuizarea locurilor din instituțiile medicale spitalicești”, a adăugat oficialul.

Ministrul Sănătății a mai spus că testele de laborator vor fi realizate pe mai multe platforme, dar sub monitorizarea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP). Este vorba despre laboratoarele din Bălți, Cahul, inclusiv pe platforma Spitalului clinic Republican, dar și a Spitalului de Dermatologie și Maladii Comunicabile.

În acest spital improvizat sunt în jur de 400 de paturi, dar numărul ar putea crește. Pacienții vor sta aici cel mult 24 de ore, mai exact până vor veni rezultatele testelor. Cei la care se va confirma prezența virusului vor fi internați în spitale strategice.

Amintim că, în Republica Moldova, până în prezent, din cauza complicațiilor provocate de coronavirus, au murit 28 de oameni. În total, au fost infectate 1174 de persoane. Dintre acestea, 50 s-au însănătoșit.

Printre cei infectați sunt 317 lucrători medicali, inclusiv 16 din rândul angajaților Spitalului Clinic Republican.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: