Ministrul Apărării a vorbit despre rachetele care au zburat deasupra Moldovei. Va fi închis spațiul aerian?
Full Article 2 minutes read

Ministrul Apărării a vorbit despre rachetele care au zburat deasupra Moldovei. Va fi închis spațiul aerian?

Orice încălcare a spațiului aerian național reprezintă un risc și o încălcare flagrantă a suveranității Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, la postul public de televiziune, după ce astăzi trei ținte au survolat spațiul aerian al țării. Oficialul susține că pericolul este destul de mare, întrucât autoritățile nu cunosc care este care este scopul dar și în ce direcție ajung aceste ținte. 

„Nu este clar dacă aceste rachete sunt cu caracteristici tehnice și tactice conform destinației și nu pot devia de la cursul care a fost destinat și nu pot cădea undeva în timpul zborului”, a spus Nosatîi.

În acest context, autoritățile moldovenești pot accepta din nou restricții legate de utilizarea spațiului aerian.

„Pe baza evenimentelor recente, pot fi luate diferite măsuri pentru a asigura securitatea națională”, a răspuns ministrul Apărării Anatolie Nosatîi la întrebarea dacă spațiul aerian ar putea fi din nou închis. Ministrul nu a dat însă un răspuns direct dacă vor exista sau nu restricții în spațiul aerian.

Totodată, el a mai spus că Armata Naţională este dotată cu sisteme de radiolocaţie care pot depista şi identifica ţintelor la diferite înălţimi şi diferite distanţe.

„Noi ne-am antrenat și vom continua să ne antrenăm. Faptul că vedeți diferită tehnică că se deplasează la locurile de dislocare permanentă la poligoanele militare nu trebuie să-i panicheze pe cetățeni, dar să le crească nivelul de credibilitate față de armată și să nu vă uitați la cei care speculează. Numărul crescut al exercițiilor demonstrează că armata se ocupă cu misiunea sa”, a spus Nosatîi.

Amintim că trei rachete rusești, care au lovit ținte în Ucraina, au zburat deasupra spațiului aerian al Republicii Moldova, între orele 8:33-9:02.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: