Ministrul de Interne Ana Revenco pleacă în SUA. Se va întâlni cu reprezentanții FBI, dar și cu ex-ambasadorul Dereck Hogan
Full Article 1 minutes read

Ministrul de Interne Ana Revenco pleacă în SUA. Se va întâlni cu reprezentanții FBI, dar și cu ex-ambasadorul Dereck Hogan

Ministrul Afacerilor Interne Ana Revenco va efectua o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, unde va avea mai multe întâlniri de lucru cu reprezentanții FBI – Biroului Federal de Investigații. Deplasarea va avea loc în perioada 15-19 noiembrie 2021.

Potrivit unui comunicat al MAI, scopul vizitei este „consolidarea cooperării moldo-americane a organelor de aplicare a legii”. În cadrul vizitei în SUA, vor fi organizate mai multe întrevederi bilaterale cu conducerea și experți din cadrul:

– Agenției de Reducere a Amenințărilor a Departamentului Apărării, Direcția de Inspecție la fața locului și Dezvoltare a Capacității și Programul de Angajări de Cooperare în domeniul Securității CWMD.

– Centrului Național al SUA pentru Copii Dispăruți și Exploatați.

– Agenției Naționale Antidrog.

– Biroului Central Național al Statelor Unite al INTERPOL.

Agenda de lucru include întrevederi cu reprezentanții Biroului Federal de Investigații (FBI) și participarea la masa rotundă în cadrul FBI.

Totodată, agenda include discuții bilaterale cu Secretarul adjunct al Biroului Internațional pentru Combaterea Drogurilor și Aplicarea Legii (INL) al Departamentului de Stat și cu Dereck J. Hogan, secretar adjunct principal al Biroului pentru Afaceri Europene și Eurasiatice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: