Ministrul Sănătății: Toate adunările cu mai mult de 50 de participanți vor fi interzise
Full Article 1 minutes read

Ministrul Sănătății: Toate adunările cu mai mult de 50 de participanți vor fi interzise

Toate manifestările publice cu un număr mai mare de 50 de participanți vor fi interzise, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19. Anunțul a fost făcut de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul ședinței de marți, 10 martie, a parlamentului. 

Oficialul a precizat că în cazul manifestărilor organizate, organizatorii vor trebui să dețină lista participanților, pentru ca aceștia să poată fi contactați, în caz de necesitate.

Amintim că în dimineața zilei de marți, 10 martie,ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat că toate manifestările publice de amploare vor fi interzise. Aceasta a precizat că este vorba atât de evenimente culturale, precum concertele, dar și manifestări sociale și sportive. De asemenea, s-a decis închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”.

Ministrul Sănătății a precizat că se poartă discuții cu reprezentanții tuturor cultelor religioase din țară, pentru a se găsi o modalitate de a se evita răspândirea infecțiilor respiratorii în timpul slujbelor.

În prezent, în Republica Moldova a fost confirmat un caz de infectare cu COVID-19 și alte 12 cazuri suspecte – 10 adulți și 2 copii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: