Toate concertele și evenimentele sportive – AMÂNATE. Anunțul ministrului Sănătății
Full Article 2 minutes read

Toate concertele și evenimentele sportive – AMÂNATE. Anunțul ministrului Sănătății

Toate manifestările publice de amploare vor fi interzise. Decizia a fost anunțată marți, 10 martie, de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Aceasta a precizat că este vorba atât de evenimente culturale, precum concertele, dar și manifestări sociale și sportive. De asemenea, s-a decis închiderea Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor”. 

Ministrul Sănătății a precizat că se poartă discuții cu reprezentanții tuturor cultelor religioase din țară, pentru a se găsi o modalitate de a se evita răspândirea infecțiilor respiratorii în timpul slujbelor.

Oficialul a mai anunțat că la punctele de trecere a frontierei terestre vor fi plasați medici care să examineze călătorii și să decidă dacă este nevoie de intervenția ambulanțelor.

„S-a luat decizia de a fortifica punctele de trecere unde există o aglomerație mai intensă de trecere a frontierei terestre cu personal medical, în contextul în care sunt identificate tot mai multe persoane febrile care sunt identificate la tranversarea frontierei, context în care este solicitat serviciul 112”, a anunțat Dumbrăveanu.

Ministrul Sănătății a precizat că, deocamdată, instituțiile de învățământ nu vor fi închise, decât în cazul în care în cadrul acestora vor fi identificate anumite cazuri de infectare.

Viorica Dumbrăveanu a menționat că, în prezent, sunt 12 cazuri suspecte de coronavirus în curs de examinare. Este vorba despre 10 adulți și 2 copii. Minorii au fost internați la Spitalul de boli contagioase pentru copii, iar adulții – la Spitalul „Toma Ciorbă”. Pe parcursul zilei se va afla dacă aceștia sunt sau nu infectați cu COVID-19.

 

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: