Mită pentru tăcere. Ce pedeapsă riscă un polițist de sector din Tohatin, care a luat €250 ca să închidă ochii la un caz de violență în familie
Full Article 2 minutes read

Mită pentru tăcere. Ce pedeapsă riscă un polițist de sector din Tohatin, care a luat €250 ca să închidă ochii la un caz de violență în familie

Procuratura Anticorupție a anunțat, pe 27 martie, despre finalizarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare, a cauzei penale de învinuire a unui polițist de sector din comuna Tohatin. Acestuia îi sunt incriminate două capete de acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de corupere pasivă.

Cauzele penale au fost inițiate în anul 2022, în baza denunțurilor a doi cetățeni.

Potrivit primului denunțător, polițistul a pretins, acceptat și primit 250 euro, pentru a nu-l documenta pentru acțiunile de violență în familie.

Al doilea denunțător a declarat că, învinuitul a pretins, acceptat și primit prin extorcare suma de 300 euro, sub pretextul de a nu iniția investigații privind pretinse acțiuni de muncă forțată inventate de polițist.

Învinuitul nu și-a recunoscut vina, iar cauza penală a fost trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pentru infracțiunile comise, legea prevede pedeapsa maximă sub formă de amendă în mărime de la 50 000 la 100 000 lei și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de până la 5 ani și, respectiv, închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 300 000 la 400 000 lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Totodată, în scopul garantării executării pedepsei amenzii în limita sumei de 400 000 lei, a fost aplicat sechestru asupra bunurilor deținute cu drept de proprietate de către învinuit.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: