Mâine, 4 aprilie – zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria victimelor din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Mâine, 4 aprilie – zi de doliu național în Republica Moldova, în memoria victimelor din Ucraina

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, anunță că mâine, 4 aprilie, în țara noastră va fi zi de doliu național „în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina”.

Șeful statului a spus că Moldova condamnă „cu fermitate aceste crime împotriva umanității”.

„Suntem șocați, alături de o lume întreagă, de masacrul din orașul Bucea de lângă Kyiv. Moldova condamnă cu fermitate aceste crime împotriva umanității, la fel cum condamnă acest război ilegal și neprovocat, declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Vom declara pentru mâine, 4 aprilie 2022, zi de doliu național în memoria tuturor vieților nevinovate pierdute, în ultimele 39 de zile, în Ucraina”, se arată în declarația președintelui.

Amintim, cadavrele a cel puțin 20 de bărbați în haine civile au fost găsite zăcând pe o singură stradă, sâmbătă, după ce forțele ucrainene au recucerit orașul Bucea, în apropiere de Kiev, de la trupele ruse. Mai multe înregistrări video cu imaginile șocante sunt distribuite pe rețele sociale.

Reprezentanții Uniunii Europene, în acest sens, au anunțat că pregătesc pentru noi sancțiuniîmpotriva Rusiei.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: