„Moldova are un nou guvern, dar nevoia de reforme rămâne”. Mogherini subliniază că sprijinul UE este condiționat
Full Article 1 minutes read

„Moldova are un nou guvern, dar nevoia de reforme rămâne”. Mogherini subliniază că sprijinul UE este condiționat

Sprijinul Uniunii Europene pentru Republica Moldova va fi condiționat și în continuare de implementarea reală a reformelor. Declarația a fost făcută miercuri, 27 noiembrie, de șefa diplomației europene, Federica Mogherini, în cadrul dezbaterilor privind ultimele evoluții din țările Parteneriatului Estic, desfăşurate în parlamentul european.

„Republica Moldova are acum un nou guvern, dar nevoia de reforme adevărate rămâne, iar Uniunea Europeană este dispusă să sprijine reformele prin toate mijloacele, dar nu necondiționat. Sprijinul nostru va continua să se axeze pe rezultate privind combaterea corupției, interese economice și crearea unor instituții de stat autonome și depolitizate”, a menționat Mogherini.

Federica Mogherini a amintit că UE a susținut reformele din Republica Moldova privind lupta împotriva corupției, îmbunătățirea cadrului electoral și asigurarea unui sistem independent al justiției.

Parteneriatul estic a fost lansat în 2009 ca inițiativă comună între UE şi șase țări partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud. Este vorba despre Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: