„Moldova condamnă atacul Iranului împotriva Israelului”. Primele mesaje de la Chișinău 
Full Article 2 minutes read

„Moldova condamnă atacul Iranului împotriva Israelului”. Primele mesaje de la Chișinău 

Președinta Maia Sandu a declarat că Republica Moldova condamnă „în termenii cei mai fermi” atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Potrivit șefei statului, țara noastră este cu gândul „la toți cei care doresc pace în Orientul Mijlociu și la nivel global”. Iar ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi a spus că Moldova este solidară cu Israelul și poporul său, întrucât securitatea regională în întregul Orient Mijlociu este amenințată grav. 

Șefa statului Maia Sandu a scris pe rețelele de socializare că „Moldova condamnă în termenii cei mai fermi atacul fără precedent al Iranului cu rachete și drone asupra Israelului și sprijină pe deplin eforturile comunității internaționale de a preveni escaladarea”.

„Gândurile noastre sunt la toți cei care doresc pace în Orientul Mijlociu și la nivel global”, a comunicat Maia Sandu. 

Și vicepremierul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe a declarat că „Republica Moldova condamnă ferm atacul Iranului împotriva Israelului”. „Suntem solidari cu Israelul și poporul său, întrucât securitatea regională în întregul Orient Mijlociu este amenințată grav, iar ulterioara escaladare trebuie evitată”, a declarat Popșoi.

Amintim, în seara zilei de 13 aprilie, Iranul a lansat către Israel zeci de drone și rachete de croazieră. Pe fondul bombardamentelor, multe țări din Orientul Mijlociu și-au închis spațiul aerian. Sirenele de raid aerian au sunat în sudul și nordul Israelului, în zona Mării Moarte, precum și în Ierusalim. Armata israeliană a raportat că Iranul a lansat peste 200 de obuze și că majoritatea atacurilor au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană. Armata israeliană ar fi reușit să intercepteze 99% din proiectilele lansate. Dronele și rachetele ar fi fost doborâte în mare parte în afara spațiului aerian israelian. Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a confirmat atacul asupra Israelului, menționând că acesta a fost un răspuns „la crima regimului sionist de a ataca secția consulară a ambasadei Iranului la Damasc”. Detalii AICI


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: