VIDEO Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete. Armata israeliană ar fi interceptat 99% din proiectile
Full Article 4 minutes read

VIDEO Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete. Armata israeliană ar fi interceptat 99% din proiectile

În seara zilei de 13 aprilie, Iranul a lansat către Israel zeci de drone și rachete de croazieră, scrie novayagazeta.eu. Pe fondul bombardamentelor, multe țări din Orientul Mijlociu și-au închis spațiul aerian. Sirenele de raid aerian au sunat în sudul și nordul Israelului, în zona Mării Moarte, precum și în Ierusalim. Armata israeliană a raportat că Iranul a lansat peste 200 de obuze și că majoritatea atacurilor au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană. Armata israeliană ar fi reușit să intercepteze 99% din proiectilele lansate. Dronele și rachetele ar fi fost doborâte în mare parte în afara spațiului aerian israelian. Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a confirmat atacul asupra Israelului, menționând că acesta a fost un răspuns „la crima regimului sionist de a ataca secția consulară a ambasadei Iranului la Damasc”.

Aproximativ la ora locală 22:00, Iranul a atacat Israelul cu zeci de drone. Potrivit presei americane, Iranul lansa drone în valuri: în primul au fost 70 de drone de tip Shahed. În plus s-a raportat că Iranul a lansat și rachete de croazieră și că acestea, spre deosebire de drone, puteau ajunge pe teritoriul israelian în mai puțin de două ore.

Înainte de aceasta, sistemele de apărare ale Israelului au fost puse în alertă, cu zeci de avioane pe cer.

Apărarea antiaeriană americană ar fi doborât mai multe drone iraniene îndreptate spre Israel, a scris CNN cu referire la oficialii americani. 

În jurul orei 02:00, armata israeliană a cerut locuitorilor „să fie în alertă”. După aceasta au fost mesaje despre funcționarea sistemului de apărare aeriană peste teritoriul israelian și explozii deasupra Ierusalimului. Un reprezentant al armatei israeliene a declarat că sistemul de apărare aeriană este pe deplin pregătit să respingă atacul, totodată locuitorii nu trebuie să ignore sirenele de alarmă și să meargă la adăposturi, unde ar trebui să petreacă cel puțin zece minute.

Între timp, sirenele de raid aerian au sunat în sudul și nordul Israelului, în zona Mării Moarte, precum și în Ierusalim.

Un copil de 10 ani dintr-un oraș beduin de lângă Arad a fost grav rănit. Preliminar, rănile ar fi fost cauzate în rezultatul căderii părților de apărare antiaeriană.

Armata israeliană a raportat că Iranul a lansat către Israel peste 200 de obuze și că majoritatea atacurilor au fost interceptate de sistemul de apărare aeriană. Dronele și rachetele ar fi fost doborâte în mare parte în afara spațiului aerian israelian. În rezultatul unei lovituri a fost rănită o fată iar alte atacuri au cauzat „daune minore infrastructurii” bazei militare.

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a confirmat atacul asupra Israelului, menționând că acesta a fost un răspuns „la crima regimului sionist de a ataca secția consulară a ambasadei Iranului la Damasc”.

Publicația IRNA a scris că Iranul a lansat rachete balistice asupra Israelului. Câteva ore mai târziu, misiunea ONU a Iranului a anunțat că atacul iranian asupra Israelului s-a încheiat. „Problema poate fi considerată încheiată. Dar dacă regimul israelian va face o altă greșeală, răspunsul Iranului va fi mult mai sever”, au comunicat reprezentanții misiunii. 

Puțin mai târziu, Iranul a lansat un nou lot de drone către Israel, potrivit canalului de televiziune Al Hadath.

Corpul Gărzii Revoluționare Islamice din Iran a declarat că a „distrus cu succes” ținte în teritoriile „ocupate” de Israel. Cu toate acestea, CNN a scris cu referire la surse că nicio rachetă sau o dronă nu și-a atins obiectivele. Ynet a menționat că armata israeliană a reușit să intercepteze 99% din proiectilele lansate.

Menționăm, pe 1 aprilie, avioanele israeliene au atacat consulatul iranian din Damasc, Siria. Șapte militari iranieni de rang înalt au fost uciși. În noaptea de 4 aprilie, liderul suprem al țării a amenințat public Israelul cu un atac de răzbunare. Premierul Israelului a declarat că țara „va acționa pe un principi simplu – de a provoca rău celor care ne fac rău nouă”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: