„Moldova poate”. Maia Sandu a felicitat sportivii moldoveni, medaliați cu aur și bronz la Baku
Full Article 3 minutes read

„Moldova poate”. Maia Sandu a felicitat sportivii moldoveni, medaliați cu aur și bronz la Baku

Șefa statului Maia Sandu i-a felicitat pe sportivii moldoveni care au obținut performanțe la Campionatul European de lupte U-23, desfășurat la Baku. Președinta a spus că Irina Rîngaci, Radu Lefter, Mihaela Samoil, Serghei Cilcic, Constantin Chirilov și Ion Demian sunt „adevărați ambasadori ai țării noastre în lume”. „Moldova poate”, a adăugat șefa statului. 

„Irina Rîngaci a revenit acasă cu medalia de aur și a devenit din nou campioană europeană. La doar 22 de ani, Irina este deja triplă campioană europeană și campioană mondială la această categorie de vârstă, dar și campioană mondială și europeană la seniori. Știm că visul ei este o medalie olimpică, îi vom ține pumnii la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară. Cu aur s-a întors acasă și Radu Lefter, care a obținut un rezultat istoric pentru Moldova. Radu este primul sportiv moldovean care a câștigat aurul la lupte libere la un campionat european U-23. Felicitări și Mihaelei Samoil, lui Serghei Cilcic, lui Constantin Chirilov și lui Ion Demian, care au luat bronzul și datorită cărora drapelul Republicii Moldova a fost arborat, de mai multe ori, pe podiumul competiției”, a menționat Sandu pe o rețea de socializare.

„Dragi sportivi, sunteți adevărați ambasadori ai țării noastre în lume. Ați reușit să construiți cariere de succes prin efort și perseverență și vă mulțumim pentru că, prin exemplul vostru, demonstrați că munca onestă aduce rezultate și că Moldova poate”, a adăugat șefa statului.

Menționăm, luptătoarea Irina Rîngaci a devenit campioană europeană la lupte, rezervată sportivelor sub vârsta de 23 de ani. În finala categoriei de greutate de până la 65 kg, ea a trecut de Ekaterina Koshkina, sportivă care a evoluat la competiția de la Baku sub trapel neutru. Detalii AICI. Și Radu Lefter a devenit campion european. Sportivul l-a învins, în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg, pe rusul Soslan Dzhagaev care a evoluat la competiție sub drapel neutru. Detalii AICI. Luptătoarea Mihaela Samoil a obținut bronzul în Azerbaidjan. Sportiva, în vârstă de 20 de ani, a câștigat duelul pentru medalia de bronz, cu o sportivă din Turcia, cu scorul de 8-4. Detalii AICI. Au obținut bronzul și Serghei Cîlcic (65 kg), Constantin Chirilov (70 kg) și Ion Demian (92 kg).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: