Un militar din Republica Moldova a obținut aurul la Baku și a devenit campion european la lupte libere 
Full Article 2 minutes read

Un militar din Republica Moldova a obținut aurul la Baku și a devenit campion european la lupte libere 

Sportivul din Republica Moldova Radu Lefter, militar al Armatei Naționale, a devenit campion european. El a obținut medalia de aur la Campionatul European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani. Sportivul l-a învins, în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg, pe rusul Soslan Dzhagaev care a evoluat la competiție sub drapel neutru. 

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova a anunțat că sportivul Centrului Sportiv de pregătire a Loturilor Naționale Radu Lefter a devenit campion european în cadrul Campionatului European de Lupte rezervate vârstei sub 23 de ani.

„A cucerit medalia de aur, după ce a trecut în ultimul act al categoriei de greutate de până la 97 kg de Soslan Dzhagaev, care a evoluat la competiția continentală de la Baku, sub drapel neutru. La ediția din acest an a Campionatului European U-23, Radu Lefter i-a mai învins pe grecul Angelos Kouklaris (11-0) și georgianul Merab Suleimanishvili (14-4). Cu această victorie, Radu Lefter și-a trecut în palmares primul titlu continental la categoria de vârstă sub 23 de ani, după ce în 2021 și 2022 a devenit vicecampion european”, au precizat reprezentanții Ministerului Educației.

Comitetul național olimpic și sportiv din Republica Moldova a evidențiat că, în finala de la Baku, Radu Lefter a dispus de rusul Soslan Dzhagaev.

Centrul sportiv al Armatei Naționale a precizat că Radu Lefter este militar al Armatei Naționale. „Soldat clasa III Radu Lefter a devenit campion European la lupte libere U23 în categoria de 97 kg. Felicitări. Bravo Radu!”, au comunicat reprezentanții centrului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: