Ucraina a actualizat lista statelor cu risc sporit de răspândire a coronavirusului
Full Article 2 minutes read

Ucraina a actualizat lista statelor cu risc sporit de răspândire a coronavirusului

Republica Moldova rămâne în lista statelor cu risc sporit de răspândire a infecției COVID-19, actualizată pe 26 februarie de autoritățile de la Kiev. 

În total, în lista „roșie” au fost incluse 61 de state, inclusiv Republica Moldova. Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat nu mai târziu de 48 ore de la data traversării hotarului.

În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă/Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….).

De asemenea, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de poliță de asigurare care să acopere eventualele cheltuieli pentru tratamentul infecției cu COVID-19. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.

Ucraina reactualizează aceste liste săptămânal.

În ultimele zile, în Republica Moldova se atestă o creștere a numărului de infectări cu COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1736  cazuri noi.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: