Moldova rămâne în zona verde pentru călătoriile în Ucraina. Testul la Covid nu este necesar
Full Article 2 minutes read

Moldova rămâne în zona verde pentru călătoriile în Ucraina. Testul la Covid nu este necesar

Republica Moldova rămâne în lista statelor cu risc mic de răspândire a coronavirusului, actualizată de Ministerul Sănătății din Ucraina pe 22 ianuarie. Astfel, cetățenii moldoveni nu vor fi obligați să stea în izolare după intrarea în țara vecină.

Țări precum Italia, Franța, Estonia sau Marea Britanie rămân în zona „roșie”.

Pentru a ajunge în Ucraina, cetățenii Republicii Moldova au nevoie de poliță de asigurare care să acopere eventualele cheltuieli pentru tratamentul infecției cu COVID-19. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.

Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor prezenta la punctul de trecere a rezultatului negativ al testării Covid-19 (prin metoda PCR) efectuat nu mai târziu de 48 ore de la data traversării hotarului. În lipsa testării menționate aceste persoane vor intra în carantină timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă/Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380….).

În același timp, cetățenii străini, aflându-se în izolare sau carantină pe teritoriul Ucrainei, în decurs de 48 ore de la traversarea hotarului pot efectua testul la COVID-19 (prin metoda PCR) la laboratoarele medicale ucrainene.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: