Moldova renunță la starea de alertă în sectorul gazelor naturale, după mai bine de doi ani. CSE: „Nu mai este necesară”
Full Article 50 second read

Moldova renunță la starea de alertă în sectorul gazelor naturale, după mai bine de doi ani. CSE: „Nu mai este necesară”

Starea de alertă în sectorul gazelor naturale, instituită în octombrie 2021, a fost anulată, în Moldova. Decizia a fost luată miercuri, 31 ianuarie, de membrii Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), anunță Guvernul.

Potrivit sursei citate,  decizia a fost aprobată după ce membrii Comisiei au constatat că, datorită diversificării surselor de alimentare și suplinirii stocurilor, starea de alertă pe piața gazelor naturale „nu mai este necesară”.

Amintim că în Republica Moldova a fost declarată stare de alertă în sectorul gazelor naturale, prin decizia CSE din 13 octombrie 2021. Decizia de atunci a autorităților a fost luată în contextul în care concernul rus Gazprom a redus semnificativ livrările de gaze naturale către Moldova, iar Termoelectrica a fost nevoită să treacă la păcură, pentru a reduce consumul de gaz.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: