DOC Moldova trimite echipamente electrice de milioane de lei pentru a ajuta Ucraina. Parlicov: „Este un gest de bună vecinătate”
Full Article 1 minutes read

DOC Moldova trimite echipamente electrice de milioane de lei pentru a ajuta Ucraina. Parlicov: „Este un gest de bună vecinătate”

Republica Moldova va transmite Ucrainei echipamente în valoare de 2 mil 365 de mii de lei, pentru a sprijini infrastructura energetică a țării vecine, atacate intens de Rusia. Decizia a fost luată de membrii Cabinetului de miniștri, la propunerea ministrului Energiei, Victor Parlicov.

„Este un gest de bună vecinătate și de solidaritate să le acordăm un suport din puținul pe care îl avem”, a declarat Victor Parlicov.

„Trebui să continuăm acest efort de susținere a Ucrainei și a ucrainenilor”, a declarat, la rândul său, prim-ministrul Dorin Recean.

De menționat că Rusia continuă să atace intens infrastructura de transport și de energie electrică a Ucrainei, în timp ce Kievul și aliații săi spun că este o campanie deliberată îndreptată contra civililor. Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a făcut apeluri repetate către aliații săi să susțină țara, aflată în război, cu transformatoare și generatoare, precum și cu sisteme de apărare antiaeriană. Anterior, SUA și UE au oferit Ucrainei finanțare și echipamente pentru a spori rezistența energetică a Kievului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: